Program 2018

Program 2018


Måndag 25/6 19.00 - Sonatafton

Vi har äran att få presentera första konserten av tre i Leksands Kammarmusikfestival. På Alfvéngården erbjuds Sonatafton med Riikka Repo (viola), Peter Friis Johansson (piano) och Erik Arvinder (violin). Det blir musik av Alfvén, Mozart, Clarke och Brahms. En härlig musikkväll i Alfvéns salong.

Mer information finns också på www.leksandskammarmusikfestival.se

Pris 100kr

Biljetter finns att köpa på Alfvéngården eller via 0708-832805

Denna konsert är ett samarbete med Leksands kommun.


Lördag 30/6 kl 12.oo - Lunchkonsert med Kaustby spelmän från Finland

Vi välkomnar Kaustbys spelmän från Finland som är på besök här i Leksand.

Ta med en egen stol och fika så hoppas vi på härligt väder och en fantastisk lunchkonsert ute i Hugo Alfvéns trädgård.

Fri entré till konserten!

Gruppen består av: Kaustbys stora folkmusikgrupp med mästarspelman Mauno Järvelä som dirigent, Purppuripelimannit/Purpurspelmän med dirigent mästarspelman Asko Hanhikoski, Hääpelimannit/Bröllopsspelmän med dirigent mästarspelman Kimmo Anttila, Hääkuoro/Bröllopskör dirigent Arto Anttila.

Kaustby Spelmansförbund, som grundandes på 1960-talet, vårdar och främjar kommunens spelmanstradition. Kaustby har en många hundra år gammal spelmanstradition som bland annat blivit uppmärksammad på Unescos immateriella kulturarvslista i Finland. Kaustby spelmansförbund var en aktiv del i grundandet av Kaustby Folk Music Festival år 1968. De har tagit fram ett konsertprogram med spelmän från Kaustby, Kaustby bröllopskör samt Purppuridansare. På detta sätt firar Kaustby ett 50 år gammalt samarbete med Leksands och Dalarnas spelmän samt Kaustby kommuns 150-års jubileum.


Tisdag 3/7 kl 19.30 - En Sommarkväll i sällskap med Rune Lindström

Nu välkomnar vi Maria Hulthén Birkeland och Lars Hjertner tillbaka till Alfvéngården. Förra året gjorde de en fantastisk kväll med Marias egen musik och delar ur "Himlaspelet" med Lars. I år blir det blir samma tema men med nytt program. Välkomna att njuta av en minnesvärd konsert inne i Hugo Alfvéns eget vardagsrum.

Pris 225kr

Biljetter finns att köpa på Alfvéngården eller via 0708-832805


 Lördag 7/7 kl 13.00 - Alfvéndagen

En traditionsenlig konsert utomhus i Hugo Alfvéns egen trädgård.

Kom och lyssna på DalaSinfoniettans kör med dirigent David Lundblad, folkmusik med Kungs Levi Nilsson, Alm Nils Ersson, Tommy Gjers och Per Gudmundson samt hör mer om musikern och konstnären Hugo Alfvén.

Självklart får vi också höra årets fantastiska stipendiater från Musikkonservatoriet i Falun och det är även utdelning av Carin Malmlöf-Forsslings tonsättarpris.

Fritt inträde!

Ta med dig pick-nickkorgen, filt eller egen stol och njut av en sommarkonsert i det gröna!


 Tisdag 10/7 kl 19.30 - The Klara Kollektiv

En spännande ensemble med Manu Berkeljon, violin, Anna McGregor, klarinett och Taru Kurki, piano gästar Alfvéngården. Det blir en konsert inomhus i Hugo Alfvéns egen salong.

The Klara Kollektiv är ett samarbete mellan Sverige och Nya Zealand. Manu spelar till vardags i Dalasinfoniettan, Taru känner vi också som musiker verksam i Falun och Anna är klarinettist på Värmlandsoperan.

På Alfvéngården bjuds det på ett blandat program av musik från Sverige och Nya Zealand samt musik skriven för ensemblen som ska spelas in på Nya Zealand. Ensemblen reser nämligen dit senare under sommaren.

Pris 175kr

Biljetter finns att köpa via 0708-832805 eller på Alfvéngården.


 Torsdag 12/7 kl 19.30 - Violin och Meditation med Hugo Ticciati

Ta en paus i sommar! Kom och lyssna till en av Sveriges bästa violinister - Hugo Ticciati.

Att som violinist stå ensam på scen med bara en violin och en stråke kan vara skrämmande när violinisten är van att ackompanjeras av andra musiker. Här får vi höra Hugo spela alldeles ensam i en improvisatorisk dialog mellan tidlösa Bach, modern musik och ren improvisation.

En chans att lyssna till musik i nuet och släppa alla förutfattade meningar.

Hugo Ticciati är konstnärlig ledare för ensemblen O/Modernt som är eftertraktade i både Sverige och Storbritannien.

Välkomna!

Pris 200kr

Biljetter finns att köpa via 0708-832805 eller på Alfvéngården.


 Torsdag 26/7 kl 19.30 - Musikaliska strövtåg med Anita och Tomas Agnas

Följ med Tomas och Anita Agnas på strövtåg i deras musikaliska värld.

Musik från Vanhals 1700-tal framfört på historisk klarinett och barockdragspel fram till elektroniskt processad klarinett med musik skriven av Tomas Agnas. Andra kompositörer vi får höra av blir kanske Chick Core, Claude Debussy, Steve Reich, Francis Poulenc och lite jazzmusik.
Det blir en konsert utan snitslad bana från gammalt till nytt och med en spännande krokig väg att följa.

Tomas Agnas - klarinett, historisk klarinett och diverse elektronik.

Anita Agnas - piano och barockdragspel

Välkomna på konsert i Hugo Alfvéns egen salong!

Pris 175kr

Biljetter finns på Alfvéngården eller 0708-832805


 Fredag 3/8 kl 19.30 - Hugo Alfvén - Tonsättaren och Brevskrivaren

Melker Stendahl - piano

Gunnar Ternhag - berättare

Nu får vi chansen att lyssna till Gunnar Ternhag som berättar om Hugo Alfvén tillsammans med pianisten Melker Stendahl. Här får vi veta mer om Hugo Alfvén som den allkonstnär han var - tonsättare, musiker, författare och konstnär.

Njut av Alfvéns musik spelad på hans egen flygel där den en gång skrevs. Här får vi en konsert på Alfvéngården med Hugo Alfvén i centrum.

Välkomna!

Pris 175kr

Biljetter finns på Alfvéngården eller 0708-832805


Ett särskilt tack till Prins Carl Gustavs Stiftelse för deras generösa bidrag till Alfvéngårdens konsertverksamhet.

Alla konserter presenteras i samarbete med Alfvénfonden, Kungliga Musikaliska Akademien, Musik i Dalarna, Leksands kommun, Sensus och Dalarnas Försäkringsbolag.