Stöd oss

Alfvéndagen
Du kan bidra till att främja svensk tonkonst och bevarandet av Alfvéngården som tonsättarhem. I idylliska byn Tibble utanför Leksand bodde tonsättaren Hugo Alfvén, av många ansedd som Sveriges främsta nationalromantiska tonsättare. Detta unika tonsättarhem byggdes tack vare en generös donation av svenska folket och stod färdigt 1945 för Hugo Alfvén och hans fru Carin Alfvén.
Nu är Alfvéngården ett viktigt kulturarv, öppet för besökare sommartid, men också under vinterhalvåret är förbokade besök välkomna. Allt för att sprida och bevara Hugo Alfvéns konstnärsgärning för svenskt kultur- och musikliv.
Det finns olika möjligheter att bidra till detta kulturarv:
Alfvéngårdens vänner

Alfvénsällskapet

Bli medlem i föreningen Alfvénsällskapet där alla intäkter går till Alfvéngårdens verksamhet och utveckling. Som medlem får du möjlighet till exklusiva konserter på Alfvéngården, föreläsningar och medlemsbrev.

 

Ett medlemskap kostar 200 kr/år för enskild medlem alternativt 300 kr/år för familj boende på samma adress. Du kan också bli ständig medlem för 10 000 kr. Årsavgiften swishas till 123 386 90 54 – skriv din mailadress i meddelandet. Du kan också betala årsavgiften till BankGiro 5700-7536.

 

Varmt välkommen att stödja Alfvéngården in i framtiden!

Läs mer om medlemskap här.

Alfvéngården besök oss

Donationer

Du eller ditt företag kan stödja Alfvéngårdens verksamhet med en donation. Alla gåvor är välkomna, stora som små. I enlighet med Hugo Alfvéns testamente förvaltar Kungl. Musikaliska Akademien huset och verkar för att erbjuda en inspirerande och levande konstnärsmiljö till gagn för kommande generationers tonsättare och målare.

 

Verksamheten på Alfvéngården består av guidade turer, unika konserter och nyskapande musikworkshops för barn och unga. Donationer möjliggör bevarande och vård av Alfvéngården och satsningar på unga musiker och sångare från såväl regionen som hela landet.

 

Du använder Kungl. Musikaliska Akademiens BankGiro för din gåva: 5366-9586

Märk donationen ”Alfvéngården”

Eller swisha din gåva till Alfvéngårdens swishnummer: 123 463 92 33

 

Läs mer här om hur Kungl. Musikaliska Akademien arbetar för att stödja musiken.

Donating from outside of Sweden?

Read here how to.