Alfvéngården

Visning i Alfvéngården

Visning

 

Välkommen till en guidad tur av Alfvéngården. Vi håller öppet juni–augusti, onsdag–söndag kl. 11–16. I början av juni och i slutet av augusti är det enbart helgöppet kl. 11-16. Resten av året har vi öppet vid bokning.
Under en visning hos oss får du en inblick i vardagslivet och karriären hos en av Sveriges främsta tonsättare: Hugo Alfvén. Du får skratta åt anekdoterna, njuta av musiken, och vi avslöjar hemligheterna bakom hans perfekta notskrifter. Visste du att Hugo Alfvén också var en mycket skicklig konstnär? Alfvéngården har den största samlingen av Alfvéns konst.

 

Gruppbokningar

Varmt välkommen att boka en guidad visning för vännerna, föreningen eller kollegorna. Vi erbjuder visningar av Alfvéngården året runt.

 

Entrépriser

Ord. Pris 120 kr, pensionär/studerande: 100 kr, fri entré för barn/ungdom upp till 15 år. I priset ingår entré till huset, guidning och film
Pris gruppbokning: Grupp över 8 personer: 100 kr/p
Boka er visning här: info@alfvengarden.se
Alfvéns musik

Musiken

 

Upptäck Hugo Alfvéns musikaliska skatter i hans hem och under vår trädgårdsvandring. Alfvéns komponerande har anmärkningsvärd bredd: från verk för mycket stor orkester, till solosånger som finns på repertoaren hos nästan alla svenska sångare. Utöver detta hans arbete med att komponera körsånger – till de oftast sjungna hör utan tvekan hans folkvisearrangemang. Vilket verk blir din favorit?
Läs om Alfvéngårdens evenemang här.
Här kan du lyssna på musik av Hugo Alfvén.
Alfvéndagen

Musik i trädgården

 

På Alfvéngården arrangeras konserter under hela sommaren och musiken klingar över Österdalälvens strand. Ta med en stol eller en filt och slå dig ner i gräset för en somrig trädgårdskonsert eller upplev musiken på nära håll i Alfvéns vardagsrum. I Carins café kan du köpa något gott att äta och dricka.
Läs om sommarens konsertprogram här.
Missa inte vår musikaliska trädgårdsvandring när du besöker oss!
Carins café

Carins café

 

Sedan 1939 bodde Carin och Hugo Alfvén i Leksand och 1945 stod Alfvéngården färdig. Carins café invigs sommaren 2023 och har öppet onsdag–söndag 10-16 samt vid konserter. Här kan du njuta av goda mackor, dryck och hembakat i grönskan vid Österdalälven. Besök caféet!
Barn och familj på Alfvéngården

Barn och familj

 

På Alfvéngården finns utrymme för barnen att sträcka på benen. Följ med på musikvandring i trädgården! Leta efter äpplena som visar vägen till musiken i det gröna. Regniga dagar öppnar vi vår skapande verkstad på övervåningen där barnen får måla till musik kl 13-15.
Barn och unga till och med 15 år har fri entré till Alfvéngården.