Evenemang

Alfvéndagen
Alfvéngården är en plats för konserter. I trädgården, med utsikt över Österdalälven, klingar den levande musiken då inbjudna musiker gästar Alfvéngården.
Biljettbokning via Nortic.se. Förfrågningar via info@alfvengarden.se eller 0708-832805

I mån av plats finns biljetter till salu fram till konsertstart.

Konsertdagar påverkar vår möjlighet att hålla guidade visningar på Alfvéngården. Se startsidan för information eller kontakta oss.

Varmt välkommen!

Bli medlem

Som medlem i Alfvénsällskapet bidrar du till konsertverksamheten. Du får också 10% rabatt på konserterna. Läs mer här.

 

 

Nu planeras 2024 års evenemang

Sidan uppdateras löpande.

Evenemang sommaren 2024

I goda vänners lag - bilden visar Carl och Karin Larsson omgiven av vänner.

Mera Fröjd av Lifvet - kulturresa

3-5 juni 2024 

Välkomna att följa med på en unik 3-dagars kulturresa som arrangeras av Carl Larsson-gården i samarbete med Discover Dalarna och Viatours. Under resan hälsar vi på hos Alfvéngården och lär oss mer om Marie Krøyer och Hugo Alfvén.

 

Biljett bokas via Carl Larssongården

I goda vänners lag - bilden visar Carl och Karin Larsson omgiven av vänner.

I goda vänners lag - föreläsning

Lördag 1 juni 2024 kl 10.00 på Dalarnas museum

Carl och Karin Larsson umgicks med många kulturpersonligheter som har gjort starka avtryck inom konst, litteratur, musik och teater - såsom Marie Krøyer och Hugo Alfvén. Alfvéngården och Gunnar Ternhag medverkar på en heldag med olika föreläsningar om Carl och Karin Larssons vänkrets - på Dalarnas museum.

 

Biljett bokas via Carl Larssongården

Alfvéngården barnkördagar 2023

Barnkördagar 2024

Torsdag - fredag 27-28 juni 2024 kl 13.00-16.00

Är du 6-10 år? Gillar du att sjunga? Då ska du vara med på Alfvéngårdens barnkördagar. Alla sommarlediga, sångintresserade barn är välkomna till två dagar med körsång, musiklekar och fika. På plats finns körpedagogerna Anna Moberg och Angelica Engstad från Leksands Kulturskola. Inga förkunskaper krävs, men du måste föranmäla dig.

På fredagen kl 15.30 fullbordas barnkördagarna med en avslutningskonsert.

 

Fri entré! Boka plats via Bilda.

En bild på gruppen Erika & Cecilia som håller i sina instrument

Erika & Cecilia och Mats Bergström

Lördag 30 juni 2024 kl 13.00

I denna uppländska trio musicerar folkmusikerna Erika & Cecilia (Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm) tillsammans med gitarristen Mats Bergström som har sin hemvist främst inom kammarmusiken. De tre möts i en repertoar som består av duons egna tonsättningar av Edith Södergrans magiska poesi, men också av traditionella låtar, virvlande polskor och innerliga valser. Barn under 10 år FRI ENTRÉ! Biljetter kan köpas vid konsertentrén från kl 12 på konsertdagen.

 

Biljett från 100 kr bokas via Nortic

Notbilder vernissage konstutställning

Notbilder - 5–21 juli

Vernissage lördag 5 juli 2024 kl 13.00

Konstnären Margareta Stehr har målat dirigenten och tonsättaren Jonas Dominiques handskrivna noter och med ens har hans musik även blivit konst! Välkommen att ta del av färg, form och musik på ett helt nytt sätt!

 

Fri entré - passa på att boka en guidad visning!

Notbilder vernissage

Jonas Dominique med stråkkvartett

Fredag 5 juli 2024 kl 19.00

Kontrabasisten och dirigenten Jonas Dominique leder en specialsammansatt kvartett med Ida Meidell Blylod, 1:a violin, Nina Wohlert, 2:a violin, Ulrika Westerberg, viola och Stina Petersson, cello. De bjuder på ett brett utbud av Jonas Dominiques musik - allt från tango till kontrabaskonsert. OBS: konserten äger rum på Kulturskolan, Kyrkallén, Leksand. Ett evenemang under Stämmoveckan

 

Biljett från 100 kr bokas via Nortic

Alfvéngården evenemang

Alfvéndagen

Lördag 6 juli 2024 kl 13.00

Konsert i Alfvéns trädgård. Alfvéndagen firas traditionsenligt första lördagen i juli. Medverkar gör bland andra kören Nova Vocalis, spelmännen Alm Nils Ersson, Tommy Gjers, Per Gudmundson, Kungs Levi Nilsson samt stipendie- och medaljmottagare. Passa på att fika på Carins Café eller ta med dig picknickkorgen, filt eller egen stol och njut av en sommarkonsert i det gröna!

 

Biljett 100 kr bokas via Nortic

Gross & Falk

Söndag 21 juli 2024 kl 13.00

Tillsammans med gitarristen Mårten Falk spelar flöjtisten Per Gross programmet Målande modernism och sirlig barock. Här möter vi musik av Andrea Tarrodis, J. S Bach, Francisco Tárrega, Heitor Villa-Lobos, Ladislau Müller samt förstås något av Hugo Alfvén. Ett omväxlande program som bjuder på dels kända örhängen, dels ny svensk musik.

 

Biljett från 100 kr bokas via Nortic

Spelkvinnor i Dalarna

Spelkvinnor i Dalarna – 25 juli–30 augusti

Vernissage torsdag 25 juli 2024 kl 13.00

Elvira, Anja, Anna, Nelly, Kisti, Magda, Gunn-Britt, Helmy, Anna. Nio kvinnor som spelade fiol. Som trampade upp stigar inför kommande generationer. Som nu ska höras igen.” 20 juni släppte Folkmusikens hus och skivbolaget Supertraditional en skiva med arkivinspelningar med den första generationen kvinnliga spelmän i Dalarna som blev inspelade för eftervärlden. Musiken tog också fysisk form genom en utställning signerad Leksandsbördiga Elvira Varghans - konstnär och grafisk formgivare. I samarbete med Folkmusikens hus och Supertraditional.

 

Fri entré – passa på att boka en guidad visning!

Karl-Magnus Fredriksson och Joséphine Ambroselli

Lördag 3 augusti 2024 kl 19.00

En unik kväll med operasång och magiskt pianospel! Barytonsångaren Karl-Magnus Fredriksson kommer till Alfvengården med franska pianisten Joséphine Ambroselli. Fredriksson är knuten till Kungliga Operan och hörs bl a i roller som Figaro (Barberaren i Sevilla) och Greven (Figaros bröllop). Joséphine Ambroselli spelar ofta med olika europeiska symfoniorkestrar, men uppskattar speciellt att arbeta med solosångare. Hon älskar svensk musik och Alfvéns ligger varmt om hjärtat.

 

Biljetter från 100 kr bokas via Nortic

I goda vänners lag - bilden visar Carl och Karin Larsson omgiven av vänner.

Mera Fröjd av Lifvet - kulturresa

23-25 augusti 2024 

Välkomna att följa med på en unik 3-dagars kulturresa som arrangeras av Carl Larsson-gården i samarbete med Discover Dalarna och Viatours. Under resan hälsar vi på hos Alfvéngården och lär oss mer om Marie Krøyer och Hugo Alfvén.

 

Biljett bokas via Carl Larssongården

 

Konserterna på Alfvéngården sker i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt och Folkmusikens hus.

 

 

Tidigare evenemang

Här kan du ta del av Alfvengårdens sommarevenemang från tidigare år.

Evenemang 2023

Läs om Alfvéngårdens evenemang från 2023

 

Evenemang 2022

2022 firades Hugo Alfvén 150 år – här kan du läsa om Alfvengårdens evenemang från jubileumsåret

 

Evenemang 2021

Läs om Alfvéngårdens evenemang från 2021

Evenemang 2020

Läs om Alfvéngårdens evenemang från 2020

Evenemang 2019

Läs om Alfvéngårdens evenemang från 2019

 

Evenemang 2018

Läs om Alfvéngårdens evenemang från 2018